Leer mij kennen

Olaf Verheij (Utrecht, 1976) studeerde in 2004 af als onderwijskundige aan de Universiteit van Amsterdam, richting bestuur en beleid van het onderwijs. Zijn scriptie ging over een onderzoek naar de bekostigingssystematiek in het hoger onderwijs. Eerder studeerde hij Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Via een bestuurslidmaatschap bij de studentenvakbond VSSD raakte hij betrokken bij en geïntrigeerd door onderwijsbeleid. Binnen de onderwijskunde gaat zijn aandacht uit naar de verhouding tussen onderzoek, het beleid en de praktijk.

Na zijn afstuderen ging Olaf werken als beleidsonderzoeker, eerst voor Research voor Beleid, daarna voor Regioplan. In deze periode deed hij uiteenlopende onderzoeken, zoals naar de omvang van het particulier onderwijs en naar werkdruk in het hoger beroepsonderwijs.

Vanaf juni 2006 tot augustus 2014 werkte Olaf bij het bureau OOG onderwijs en jeugd als adviseur bestuurs- en managementondersteuning. In deze functie deed hij veel ervaring op met alle aspecten van het onderwijsbestuur, variërend van governancevraagstukken tot personeelsbeleid en van kwaliteitszorg tot klachtenafhandeling.

Olaf is getrouwd en heeft een dochter. In zijn vrije tijd is hij onder meer lid van de MR van een basisschool. Ook is hij enthousiast tuinier, waarover hij schrijft voor www.tuinenbalkon.nl.